zaterdag 28 september 2013

Merry Christmas-envelopkaart

Allereerst wil ik jullie hartelijk bedanken voor jullie hartverwarmende reacties op mijn vorige bericht. Fijn dat jullie zo meeleven, dat doet me zo goed als het even wat minder gaat. Ik luister echt wel naar mijn lichaam hoor, ik moet wel, maar soms wil je zoveel meer dan je kunt. Sinds half september werk ik weer twee ochtenden bij Vluchtelingenwerk en ik volg weer mijn 2e cursus Photoshop. Alleen is die sinds dit semester alleen 's avonds en dat veroorzaakt nogal eens migraine de volgende dag, omdat het op dezelfde dag is als mijn werk, helaas.
Eindelijk heb ik weer eens tijd gevonden om een kaart te maken. Ik was begonnen aan een verjaardagskaart voor Jolanda, maar om de een of andere reden wilde deze kaart perse een kerstkaart worden. Je moet dus nog even wachten op je verjaardagskaart Jolanda! Maar ja, je bent ook nog niet jarig...


Dit is de voorkant van het envelopkaartje. Het is oorspronkelijk een Silhouette-bestand dat ik veranderd heb in een envelopje. Ik heb twee plakrandjes aan het bovendeel getekend en een extra stuk onderaan dat naar voren gevouwen is en nu dienst doet als de voorkant. Zo is het een envelopje geworden. De 3D-plaatjes en het lint zijn van Eline Pellinkhof. Het DP is van Marianne Design.


Ik heb ook een extra wit randje gesneden voor het contrast onder het klepje, dat vond ik mooier dan dat je er doorheen kon kijken. Zo komt het mooie patroon veel beter uit.


Dit is de achterkant. De tekst Merry Christmas heb ik uitgesneden met de Silhouette. Op de foto hieronder zie je dat dit een sierlijk lettertype is, ik heb het een schaduwrand van 1mm. gegeven, waardoor het iets massiever werd en goed te snijden. Hier zie je goed hoe mooi de Silhouette dit uit cardstock snijdt. Ik heb de letters en kaart gesponst met Distress Ink.
De blaadjes en het kerstboompje heeft mijn moeder ooit voor mij uitgestanst. De houten ornamentjes zijn van de Xenos.


Zo, dat is het weer, ik wens jullie allemaal een fantastisch fijn (knutsel)weekend. Geniet ervan!

Lieve groetjes, Marlies