dinsdag 24 januari 2012

Recept Oriëntaalse pompoensoep

Speciaal voor Pouwla, die de soep zo lekker vond, is hier het recept van Walter. Het originele recept komt uit het boekje "Velt pompoen recepten", uitgave van VELT 1994. Ere wie ere toekomt, nietwaar! Walter heeft het recept aangepast, dat doet hij nou eenmaal altijd.
Oranjezon of Butternut zijn lekkere pompoenen. Kijk maar eens in een natuurvoedingswinkel, daar hebben ze vaak meer keus dan in een supermarkt.

500 gr. pompoen, 1 flinke prei, 1 l. groentenbouillon, 2 gesnipperde uien, 1 theel. kerrie, 1 theel. gemberpoeder, 1 rode paprika, 1 groene paprika, een scheutje zonnebloemolie, 20 gr. bloem, 1 theel. rietsuiker, zout en peper naar smaak, enkele druppels Worcestershiresauce, gehakte peterselie, verse basilicum.

Schil de pompoen, haal de draden en zaden eruit en snij in blokjes. Kook ze gaar in de bouillon en pureer ze met een staafmixer.
Maak de prei schoon en snijd ze in mooie dunne ringen.
Fruit de ui, de preiringen, de gesnipperde paprika en de kerrie in de olie. Roer de bloem erdoor en voeg goed roerend de bouillon met het pompoenmengsel langzaam toe.
Laat goed doorkoken en maak af met de kruiden. Op het laatst de basilicum toevoegen.
Als je de soep op de borden schept kun je er nog een schepje zure room opscheppen.

Eet smakelijk, liefs van Marlies, met de groetjes van Walter erbij dit keer.

zondag 22 januari 2012

Flexmarkercertificering

Gisteren is Nicole Verkooijen bij mij geweest om aan een groep van in totaal 9 dames een Flexmarkercertificering te geven. Het was een drukke dag met veel informatie en ik heb dan ook flink wat aantekeningen zitten maken. Toen we de stempels gingen inkleuren bracht ik er weinig van terecht, maakte de echte beginnersfouten. Ik kleurde net zoals kinderen met viltstiften, netjes heen en weer, zodat je allemaal strepen bleef zien. Het zag er werkelijk niet uit, dat had ik zelf al wel in de gaten. Maar wist ik veel, ik had nog nooit zo'n marker in m'n handen gehad! Gelukkig zat ik naast Nicole en zij zag meteen dat het helemaal fout ging. "De juf" ging meteen met balpenstrepen op mijn zorgvuldig ingekleurde plaatje aangeven wat er verkeerd was en hoe ik het de volgende keer moet doen. Daarna liet ze zien hoe het dan wel moet. En nu is het aan ons cursisten om vooral veel te oefenen. Zes dezelfde stempels proberen in te kleuren, de eerste 4 of 5 zullen waardeloos zijn. Durf vooral ook mislukkelingen weg te gooien werd door een van de andere dames gezegd. Jaja... Wordt vervolgd.Dit zijn alle dames: achterste rij vlnr Miriam, Diana, Kyra, Inge, Cathy en José. Voorste rij vlnr Ilja, Pouwla, ik en Nicole

Ik heb vannacht maar 2 uurtjes geslapen, alle gesprekken kwamen terug, ik lag in bed nog steeds aan Flexmarkers te denken. En ja, ik heb ze maar allemaal gekocht, we kregen er immers een mooi koffertje voor.


Hier krijg ik mijn certificaat en koffertje van Nicole overhandigd.

Groetjes, Marlies