vrijdag 9 december 2011

Card Sketch Challenge

Deze beterschapskaart heb ik gemaakt voor mijn tante die net geopereerd is en nu in het verpleegtehuis ligt om te revalideren. Met deze kaart doe ik mee met de Card Sketch Challenge van Nicole's stamp addiction. Het is de eerste keer dat ik meedoe met een wedstrijd. Ik ben dan ook een beginnende blogger.
Sinds mijn ongeluk kan ik maar kort achter de PC zitten en heb nog steeds veel moeite met lezen en concentreren. Hopelijk gaat dat op termijn weer over en word ik weer de oude.

Groetjes, Marlies

zondag 4 december 2011

Blog maken

Vanwege mijn ongeluk heb ik nog steeds veel moeite met lezen, schrijven en dus ook typen. Als ik dingen teruglees barst het van de fouten die ik voorheen niet maakte.
Daardoor heb ik moeten stoppen met mijn vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk. Hopelijk is het maar tijdelijk en komt het weer goed. Het enige wat nog een beetje gaat is knutselen, dus kaarten maken kan ik gelukkig wel. Daarvan kom ik tot rust en denk ik even niet aan ziek zijn, heerlijk! Je kunt toch ook niet de hele dag op een stoel gaan zitten niksen of in bed gaan liggen als je moe bent. Zo saai, gelukkig is daar dan mijn hobby.
Maar nu, een blog maken is moeilijker dan ik dacht, omdat ik zo'n moeite heb met lezen kan ik de uitleg niet volgen. Dus mijn blog ziet er niet uit, ik moet nog uitvogelen op welke bestandsgrootte de foto's moeten om toch duidelijk te zijn, enz, enz. Ik zit dus echt af en toe te kreunen achter mijn PC, maar dan ben ik wel weer lekker met iets bezig en zo is mijn glas half vol i.p.v. half leeg. Ik ben jaren geleden ooit naar een lezing geweest van Mansukh Patel en heb deze zin goed onthouden: "Even this will end" denken als ik het even niet meer zie zitten. En zo krabbel ik toch weer op!


Kaart voor mijn moeder. Zij werd op 12 september 84 jaar en is zelf ook een fervent kaartenmaakster die elke dag kaarten maakt voor iedereen die er eentje kan gebruiken. Veel van haar eigen kaarten gaan naar "de Zonnebloem" en worden verkocht voor het goede doel.
Deze uilenkaart heb ik gemaakt naar een voorbeeld uit de winkel van Pipoos. Het scrapvel waaruit ik de uilen heb geknipt komt ook daar vandaan. De stansjes van de labeltjes zijn van Elines Winterhuis van Marianne Design.


Deze kaart heb ik gemaakt voor mijn tante die 80 jaar geworden is. Ze is de laatste paar jaar veel ziek geweest en heeft wel een mooi kaartje verdiend. Ze maakt zelf ook veel kaarten voor "de Zonnebloem".

Groetjes, Marlies

Ongeluk

Op 30 juni heb ik een ongeluk gehad. Ik ben van de trap af op mijn hoofd gevallen. Ik had alleen maar een gebroken pols en een hersenschudding, het was een wonder dat ik de val overleefd heb.
Ik heb veel kaartjes gekregen, hartverwarmend al die lieve woorden! Het deed me zo goed!
Ik knap tot nu toe echter nauwelijks op, blijf veel klachten houden. Naar nu pas blijkt heb ik een whiplash, de neuroloog heeft me doorverwezen naar een revalidatiearts.
Afgelopen week had ik een paar moeilijke dagen, voelde me beroerd. Er kwam ook weer iets leuks: iedereen in onze wijk had een potje met bloembollen van de Postcodeloterij gewonnen. Ik heb afgelopen zomer geleerd om blij te zijn met kleine dingen, want we hebben de hele zomer thuis gezeten omdat ik helemaal niks kon.
Het eerste wat ik weer oppakte was het maken van kaarten. Het deed me alles om me heen vergeten en was een goede therapie voor mijn gebroken pols. Ook met mijn pols in het gips kon ik lekker knutselen en zo bleven mijn vingers soepel.Deze kaart heb ik gemaakt voor een jarige vriend van ons. Een mannenkaart is altijd wat moeilijker, maar uiteindelijk was ik toch tevreden. De stempel en de gestanste rand zijn van Nellie Snellen. De bladeren zijn stansjes van Joy. De stansjes van de opengewerkte blaadjes zijn van Marianne Design. Het papier komt uit het paperblock Birdsong van Papermania.


Deze kaart had ik gezien bij iemand anders op een blog (ik weet niet meer wie, sorry) en vond hem zo leuk dat ik hem heb nagemaakt voor mijn schoonzus haar verjaardag. De vlinderstickers zijn van de Xenos. De tekst heb ik gemaakt met een JustRite Stamper Kit en vervolgens uitgestanst met een Nestability.

Groetjes, Marlies